Toplotne črpalke

Okolju prijazne in stroškovno učinkovite

Toplotne črpalke sodijo med najučinkovitejše in najzaneslivejše tehnologije ogrevanja. Nudijo popolno udobje bivanja. Danes so prva izbira tako za novogradnje kot za prenove. Kakšen tip primarnega vira energije – zrak, zemlja ali voda – je primeren za vas, pa je odvisno od dejavnikov, kot so velikost in izoliranost nepremičnine, geološke razmere na lokaciji ter višina investicije.

Toplotna črpalka
zrak-voda

Toplotne črpalke zrak-voda črpajo toploto iz zunanjega zraka. Zrak se s pomočjo hladilnega sredstva pretvori v toploto za ogrevanje. Zanesljivo delujejo tudi pri temperaturah pod lediščem. Sistem je mogoče postaviti na prostem, v zaprtih prostorih ali v kombinaciji.

TIPI MONTAŽ

Tri izvedbe toplotnih črpalk zrak-voda.

Toplotne črpalke zrak-voda se delijo na tri tipe, glede na vrsto montaže – notranjo, zunanjo in deljeno. Kakšen tip je najbolj primeren za vas, pa vam bodo svetovali naši strokovnjaki ob ogledu objekta.
01 Deljena Split toplotna črpalka z zunanjo in notranjo enoto
Deljen sistem vsebuje zunanjo enoto in notranjo toplotno črpalko, ki sta med seboj povezani z hladilnim vodom. Prednost takšnega sistema je izjemna prilagodljivost saj zavzame malo prostora v notranjosti.
02 Zunanja Monoblock toplotna črpalka

V tem primeru je celoten sistem nameščen zunaj v vremensko odpornem in po potrebi zvočno izoliranem ohišju. Poseg v objekt je pri tej izvedbi najmanjši.  Lahko je samostoječa na vrtu ali montirana na steno hiše.

03 Notranja kompaktna toplotna črpalka

Celotni sistem toplotne črpalke se v celoti nahaja v notranjih prostorih objekta. Vse komponente toplotne črpalke so nameščene v kompaktnem sistemu. Zunanji zrak pa se dovaja preko zračnega kanala.

Blagovne znamke toplotnih črpalk
zrak-voda, ki jih nudimo in jim zaupamo

Blagovne znamke toplotnih črpalk zrak-voda, ki jih nudimo in jim zaupamo

Mitsubishi
toplotne črpalke
Japonske Mitsubishi toplotne črpalke serije Ecodan in Zubadan so ene najbolj prodajanih toplotnih črpalk zrak-voda v Sloveniji. Njihova prednost je v zanesljivemu delovanju tudi v najostrejših zimskih pogojih, saj nazivno moč ohranjajo vse do -15 °C, delovanje pa jamčijo tudi do -30 °C.

Inštalacije, montažo in prodajo izvajamo za vse toplotne črpalke zrak-voda Mitsubishi.

Vse modele in tehnične podatke toplothin črpalk Mitsubishi si poglejte na strani proizvajalca.
Kronoterm
toplotne črpalke
Kronoterm je vodilni proizvajalec toplotnih črpalk v Sloveniji. Ponuja premium izdelke in celovite rešitve toplotnih črpalk.

Inštalacije, montažo in prodajo izvajamo za vse toplotne črpalke zrak-voda Kronoterm.

Vse modele in tehnične podatke toplothin črpalk Kronoterm si poglejte na strani proizvajalca.

Stiebel Eltron
toplotne črpalke
Stiebel Eltron je priznan nemški proizvajalec energetsko učinkovitih tehnoloških rešitev. Premišljena tehnologija in vrhunski vgrajeni elementi omogočajo izjemno prilagodljivost toplotnih črpalk glede na dejanske potrebe po ogrevanju objekta.

Inštalacije, montažo in prodajo izvajamo za vse toplotne črpalke zrak-voda Stiebel Eltron.

Vse modele in tehnične podatke toplothin črpalk Stiebel Eltron si poglejte na strani proizvajalca.

Geotermalna
toplotna črpalka

Geotermalne toplotne črpalke izkoriščajo geotermalno energijo za ogrevanje in hlajenje ter spadajo med najrobustnejše, najtišje, najzaneslivešje in najučinkovitejše sisteme toplotnih črpalk. Začetni strošek geotermalnih črpalk pa je tudi najvišji med toplotnimi črpalkami, predvsem zaradi zemeljskih del/vrtanja.

MOŽNE IZVEDBE

Tri izvedbe geotermalnih toplotnih črpalk.

Geotermalne toplotne črpalke se delijo na tri tipe, glede na pogoje lokacije – geosonda, zemeljski kolektor in vodni vir. Kakšen tip je najbolj primeren za vas, pa vam bodo svetovali naši strokovnjaki ob ogledu objekta.

01 Geosonda

Toplotne črpalke z geosondo pridobivajo geotermalno energijo iz zemlje ter kamnine do globin 200 metrov. Ker je temperatura v globinah stalna, je ta tip energetsko zelo učinkovit.

02 Zemeljski kolektor

Zemeljski kolektor izkorišča temperaturo zemlje na globini 1,5 m, ki je skozi leto enaka. Prednost pred geosondo je lažja in ugodnejša izvedba, slabost pa, da je potrebna velika površina okoli ogrevanega objekta.

03 Vodni vir (voda – voda)

Geotermalna toplotna črpalka voda/voda izkorišča kot vir primarne toplote podtalnico, zaradi česar je tak geotermalni sistem najbolj učinkovit. Za njega je potrebno dovoljenje za črpanje podtalnice, slabost vira pa je struktura tal, ki otežuje koriščenje podtalnice (nihanje vodostaja, prisotnost mulja v vodi…)

MUHIČ SVETUJE

Za najboljši izkoristek in dolgo življensko dobo priporočamo izbiro geosonde

V primerjavi s toplotno črpalko zrak/voda je geotermalna toplotna črpalka učinkovitejša in skoraj neslišna , ostale prednosti pa so:

Blagovne znamke geotermalnih toplotnih
črpalk ki jih nudimo in jim zaupamo

Blagovne znamke geotermalnih toplotnih črpalk ki jih nudimo in jim zaupamo

Thermia
toplotne črpalke

Thermia je priznanan Švedski proizvajalec energetsko učinkovitih tehnoloških rešitev že več kot 100 let. Z geotermalnimi črpalkami  pa so na trgu prisotni prek 50 let. Premišljena tehnologija in vrhunski vgrajeni elementi omogočajo izjemno prilagodljivost toplotnih črpalk glede na dejanske potrebe po ogrevanju objekta.

Inštalacije, montažo in prodajo izvajamo za toplotne črpalke Thermia.

Vse modele in tehnične podatke toplothin črpalk Thermia si poglejte na strani proizvajalca.
Kronoterm
toplotne črpalke

Kronoterm je vodilni proizvajalcev toplotnih črpalk v Sloveniji. Ponuja premium izdelke in celovite rešitve toplotnih črpalk

Inštalacije, montažo in prodajo izvajamo za toplotne črpalke Kronoterm.

Vse modele in tehnične podatke toplothin črpalk Kronoterm si poglejte na strani proizvajalca.
Subvencije Eko sklada za toplotne črpalke.
Zahvaljujoč okolju prijaznemu delovanju – lahko grejejo in hladijo – so toplotne črpalke subvencionirane s strani države s subvencijo preko Eko sklada. Za pridobitev subvencije je potrebono izpolnjevati pogoje, ki pa so različni glede na lokacijo. Če izpolnujete pogoje preverite na strani Eko sklada.

INŠTALACIJE MUHIČ

Tukaj smo za vas

30 let obstoja nam omogoča, da vam znamo svetovati in kvalitetno opraviti inštalacije od preprostih enostanovanjskih objektov do zahtevnih industrijskih objektov. Naši strokovnjaki so vedno na voljo – od prvih korakov načrtovanja do izvedbe inštalacij, ki zagotavljajo optimalno delovanje in dolgo življenjsko dobo vašega ogrevalnega sistema.

Svetovanje
30 let tradicije
Storitve na ključ
Kvaliteta

OD POVPRAŠEVANJA DO MONTAŽE

V treh korakih do vašega novega ogrevalnega sistema

1

Pošljite povpraševanje

Izpolnete obrazec za povpraševanje ali pa nas pokličite. Naši strokovnjaki vas pokličejo, da se dogovorite za ogled ali informativno ponudbo.

2

Ogled in individualno svetovanje

Po dogovoru vas obiščemo na lokaciji. Ogledamo si objekt in vam svetujemo rešitev ki je najboljša za vas.

3

Načrtovanje in montaža

Po potrjeni ponudbi začnemo z pripravo in montažo dogovorjenih inštalacij.

Zahtevajte ponudbo za nov ogrevalni sistem.

Reference
toplotnih črpalk

Nov ogrevalni sistem
Trenutno stanje
Nov ogrevalni sistem
Željen sistem ogrevanja
Nov ogrevalni sistem
Kontaktni podatki

Področje povpraševanja

Izberite eno od možnosti

Talno gretje
Trenutno stanje
Talno gretje
Talno gretje
Talno ogrevanje
Kontaktni podatki
Inštalacije
Storitve inštalacij
Nov ogrevalni sistem
Kontaktni podatki
Povpraševanje
Pošljite povpraševanje
Povpraševanje
uspešno poslano